Grup Sardanista Maig

horari grup maig
50 ANYS MAIGEl Grup Sardanista Maig va néixer el 1965 amb el nom de Colla Sardanista Maig.  Als seus orígens els seus components eren gent del barri de Sant Andreu, a dia d’avui el Grup el formen persones d’arreu de Catalunya.

La primera seu social va ser la Cooperativa Andreuenca, al carrer Rubén Darío. El 1970 es van traslladar a Gràcia, a la Cooperativa La Lleialtat, actualment seu del Teatre Lliure. El 1975, amb la fundació del Teatre, la colla va tornar a Sant Andreu.

La SCiE La Lira, al carrer Coroleu 15, els va acollir, i encara hi són. Hi van fundar la Secció Sardanista de la Societat. Poc després gràcies a uns cursets de sardanes per a nens van poder formar una nova colla amb els més joves.

Amb el pas dels anys el Grup Sardanista Maig ha anat creant noves colles per a dansaires de diverses edats, però sempre buscant convertir-se en un punt on trobar-se, ballar i passar-s’ho bé amb un bon ambient de companyonia i diversió.

L’estil de ballar la sardana de les colles del Grup Sardanista Maig, natural i precís, li ha suposat un constant reconeixement i l’ha portat a participar en diversos festivals de cultura i tradicions populars i en algunes emissions televisions nacionals i internacionals.

A més a més, l’any 2005, es va enregistrar un disc amb la cobla Marinada per commemorar els 40 anys de la colla amb totes les sardanes dedicades a la Maig i les altres colles i persones que formen part del grup.

Actualment el Grup està format per cinc colles: la Xamosa en categoria aleví, la Xiroia en categoria infantil, la Xàldiga en categoria gran, la Maig en categoria gran i Dansaires de Maigen categoria veterana.


TALLER DE SARDANA ESPORTIVA PER A NENS

La sardana és avorrida? El Grup Sardanista Maig us oferim un taller adreçat a nens entre 4 i 12 anys per desmuntar els mites. Ens endinsarem en el món de la sardana esportiva, la cobla i ho farem aprenent valors, jugant i relacionant-nos.

No t’ho rumiïs més i apunta-t’hi. Cada dissabte al matí a la SCE La Lira.

Demana més info: secretaria@grup-maig.cat

Comments are closed.