Creu de Sant Jordi 2022

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s’atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica. A La Lira li van atorgar la Creu de Sant Jordi al 2022 per la seva valuosa contribució, des de 1870, al dinamisme cívic, cultural i esportiu de Sant Andreu de Palomar.

Medalla d’Honor de Barcelona 2020

Medalla d’Honor de Barcelona 2020 per la nostra implicació, durant els seus 150 anys d’història, en la vida cultural i associativa de l’antic poble i actual barri de Sant Andreu de Palomar”

La Medalla d’Honor de Barcelona és un guardó que es va instituir l’any 1997 amb motiu de la celebració del centenari de l’agregació dels pobles del pla per distingir les persones o entitats que amb la pràctica de la seva tasca professional o social han contribuït al desenvolupament de la consciència ciutadana i les virtuts i els valors cívics.

Distinció entitat centenària 2022

Aquesta nova distinciócomplementa la resta de medalles que atorga la ciutat en reconeixement de la tasca o la trajectòria destacada de persones o entitats de la ciutat, i no és incompatible amb elles. La nova distinció sorgeix de la modificació del Reglament d’honors i distincions aprovada pel Ple del mes de març del 2022 per reconèixer la trajectòria de les entitats que tinguin 100 anys o més i una trajectòria acreditada vinculada a Barcelona.

Premis Sant Andreu 2020

“Distinció per aniversari”.

El jurat dels Premis Sant Andreu ha decidit que siguem un dels guanyadors d’aquests guardons en un any molt especial, tant pel context de pandèmia com pels canvis que s’han introduït enguany. Compartim categoria  i distinció amb Grup de Teatre Antifaz, pels seus 50 anys, Associació Excursionista i Ecologista Cordada, pel seus 25 anys, Colla Jove de Barcelona, pels seus 10 anys. El jurat ha decidit de forma unànime que s’entreguessin els quatre premis Sant Andreu a aquestes entitats. Sent La Lira la més veterana dels premis i del Districte.

Premis Antoni Carné de l’Ens de l’Associacionisme Cultural

Premi BBVA a l’Entitat.

Transformació social i dinamització cultural del seu entorn immediat. Millora de la governança i la participació interna de les entitats. També es reconeixerà la labor de les entitats que han treballat per a incorporar aquells col·lectius (dones, joves, nouvinguts, col·lectiu LGTBI) més infrarepresentats en els col·lectius de cultura popular.

Premis Ateneus

Homenatge el 150è aniversari.

La Lira va recollir un diploma en reconeixement per haver arribat als 150 anys d’existència que va ser recollit per Glòria Prunés, responsable de comunicació.