Horaris

De dilluns a divendres

19h a 20:30h

Dissabtes

10h a 13:30h

Contacte

Email

escacslalira@gmail.com

Web

http://www.escacslalira.byethost15.com/news.php?i=1

La secció d’escacs de la Societat Coral La Lira nasqué els primers dies de gener de l’any 1973 com a resultat de la iniciativa d’en Josep Masgoret i d’en Garcia Granell, que van aplegar les voluntats i els coneixements d’un grup de gent format tan per nousvinguts al món dels escacs com per jugadors d’altres clubs. Amb la col.laboració d’en Josep Garcia i Riera i aquest grup de gent entusiasta, s’engegà la primera edició del torneig social, amb 30 participants, que es perllongà per espai de 6 mesos.

Aquella temporada el club va passar a formar part de la Federació Catalana d’Escacs i l’equip del club, amb 3 jugadors base: en Vidal, en Llança i en F.Vigier, debutà amb èxit en el Campionat de Catalunya per equips de Classificació aconseguint l’ascens.

La temporada 74/75 es multipliquen les activitats socials, amb torneigs de caire divers per tal d’incentivar la participació dels socis. El nou president, en Josep Garcia i Riera n’és el promotor, i el primer gran impulsor del club d’escacs La Lira. S’incorporen al club nous escaquistes com l’Odina, en Terraza i els dos Garcia, que donen una major consistència a l’equip. Els resultats tornen a ser bons i s’arriba a la semifinal del Campionat de Catalunya.

Eren anys de construcció del club i així l’estiu del 1975 un grup de socis van posar bigues i pilars i van construir dins de l’entitat la primera sala de joc. S’elaboren els primers estatuts, que s’aproven aquell mateix any.