Horaris

Dimecres

11 a 13h

Contacte

Email

orfeolalira@gmail.com

Web

https://sites.google.com/site/orfeolalira/

L’Orfeó, en aquests moments, forma part d’una de les seccions de la Societat Cultural i Esportiva La Lira de Sant Andreu de Palomar, actualment annexionat a la ciutat de Barcelona. L’activitat de la coral s’inicia el març del 1977 dins de l’Associació de Pares d’Alumnes del col·legi Jesús, Maria i Josep del mateix barri.

Els integrants d’aquesta coral eren un grup de pares d’alumnes d’aquest centre educatiu. La coral prengué el nom d‘Harmonia, sota la direcció del mestre Ramon Puig, que tenia grans coneixements musicals. El concert d’inauguració es féu a Can Padres en la festa de l’alumne amb nombrosa concurrència i amb molt bona acollida. Després d’aquest se’n succeïren d’altres entre els quals cal remarcar la missa de Perotti, que es cantà en una de les festes anuals de Can Padres, dedicada a la Sagrada Família.

La permanència a l’escola de Can Padres fou des de l’any 1977 fins al 1982. En aquest any la coral es va traslladar a la seu de l’entitat SCE La Lira. En aquell moment, La Lira no tenia secció de cantaires, ja que la seva coral, que havia nascut al 1870, va quedar sense activitat l’any 1936 per ordre de la Guerra Civil.

En integrar-se la coral Harmonia a La Lira, l’assemblea de cantaires va decidir canviar de nom i agafar el de l’entitat que els aixoplugava: Coral La Lira. Més tard encara tindrà lloc un nou canvi de nom, el que té actualment: Orfeó La Lira

Posteriorment, quan la coral ja s’havia integrat a La Lira, el mestre Puig va haver d’abandonar-ne la direcció per motius de salut. El va succeir el mestre Planes, director en aquells moments de la coral de Sant Antoni de Vilamajor i integrant de la comissió de directors de l’Associació de Cors de Clavé. D’aquesta època hem d’esmentar la participació en diferents concursos, entre els quals el de nadales, les concentracions de vilatans en què la patrona era Sta. Coloma, l’anada a Sens (França)…

Posteriorment, el mestre Planes va haver de deixar la coral per motius de salut i el successor va ser el mestre, Carles Grèbol. Actualment, el mestre és en Murat Khupov.