Horaris

Divendres

21 a 23h

Dissabtes

17h a 22h

Contacte

Email

secretaria@grup-maig.cat

Web

http://www.grup-maig.cat/

El Grup Sardanista Maig va néixer el 1965 amb el nom de Colla Sardanista Maig. Als seus orígens els seus components eren gent del barri de Sant Andreu, a dia d’avui el Grup el formen persones d’arreu de Catalunya.

La primera seu social va ser la Cooperativa Andreuenca, al carrer Rubén Darío. El 1970 es van traslladar a Gràcia, a la Cooperativa La Lleialtat, actualment seu del Teatre Lliure. El 1975, amb la fundació del Teatre, la colla va tornar a Sant Andreu.

La SCE La Lira, al carrer Coroleu 15, els va acollir, i encara hi són. Hi van fundar la Secció Sardanista de la Societat. Poc després gràcies a uns cursets de sardanes per a nens van poder formar una nova colla amb els més joves.

Amb el pas dels anys el Grup Sardanista Maig ha anat creant noves colles per a dansaires de diverses edats, però sempre buscant convertir-se en un punt on trobar-se, ballar i passar-s’ho bé amb un bon ambient de companyonia i diversió.

L’estil de ballar la sardana de les colles del Grup Sardanista Maig, natural i precís, li ha suposat un constant reconeixement i l’ha portat a participar en diversos festivals de cultura i tradicions populars i en algunes emissions televisions nacionals i internacionals.

A més a més, l’any 2005, es va enregistrar un disc amb la cobla Marinada per commemorar els 40 anys de la colla amb totes les sardanes dedicades a la Maig i les altres colles i persones que formen part del grup.

Actualment el Grup està format per cinc colles: la Xamosa en categoria aleví, la Xiroia en categoria infantil, la Xàldiga en categoria gran, la Maig en categoria gran i Dansaires de Maig en categoria veterana.