DATES: del 27 de novembre al 10 de gener.

HORARIS: dimarts i dijous de 11 a 19h ores. De dimecres i divendres de 19 a 21h.

En motiu del bicentenari de la Festa Major de Gràcia, celebrat el 2017, els Grups de Recerca Local de Barcelona, amb la direcció de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana i de l’Institut Ramon Muntaner, han dut a terme una acció de recerca entorn de la tradició festiva d’ornamentar l’espai urbà barceloní.

L’exposició ESPAI I FESTA ofereix una documentada i extensa panoràmica del que és i ha estat històricament, a les viles i als barris de la ciutat de Barcelona, el costum de guarnir les places i els carrers en motiu de festa. Amb un contingut eminentment visual, la mostra exposa una selecció d’imatges de guarnits festius provinents dels fons fotogràfics dels Grups de Recerca Local de la ciutat i de diversos fons privats, de la xarxa d’arxius de districte i de l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona.

L’exposició pretén donar a conèixer la vigència i posar en valor aquesta manifestació social i acció creativa, reconeixent la tasca dels qui la van fer i encara la fan possible. Engrescar les comissions de festes i el veïnat a recuperar i a impulsar aquesta expressió i tradició festiva. Són els propòsits i els anhels de les institucions, entitats i persones que han concebut i han fet possible aquesta mostra.

Més informació a irmu.org