Us volem presentar algunes idees perquè el Sant Jordi #Desdecasa sigui tant especial com el d’altres anys!
PRIMERA IDEA: Explicar la llegenda de Sant Jordi. Us deixem uns quants links per a que adults, joves i petits gaudiu d’aquesta llegenda amb molta història
Cròniques de Barcelona. La llegenda de Sant Jordi
Dibuixacontes. Contes infantils. La llegenda de Sant Jordina
A.C Joan Amades. La llegenda de Sant Jordi
Vivim del cuentu #contesconfinats. Sant Jordi a la cova del drac
SEGONA IDEA: Decorar balcons amb roses de paper, goma eva, diari.
Us deixem un link amb la idea que ens proposa la Casa Batlló #TotsFemSantJordi
TERCERA IDEA: Diferents associacions han inventat una nova manera de viure el Sant Jordi a través des de les seves plataformes. Per celebrar un Sant Jordi Virtual.
A ) El dia 22 d’abril, a les 18 hores, Biblioteques de Barcelona oferirà un Diàleg de Sant Jordi, on Empar Moliner conversarà amb el crític Julià Guillamon a través d’Instagram live @bibliotequesbcn_acasa sobre el conjunt de la seva obra i el paper que les biblioteques han tingut en la seva formació literària. Barcelona llibres oferirà la descàrrega gratuïta del llibre ‘Retrats de la Barcelona comunitària’, amb cròniques del periodista João França i les il·lustracions de Berta Aguilar. I els nens i nenes de Barcelona estan convidats a dibuixar llibres i roses a través de la plataforma ‘Estimat diari’.
B ) El Centre LGTBI de Barcelona ha preparat diverses activitats virtuals per celebrar la Diada de Sant Jordi. L’activitat prevista per al dia 23, diada de Sant Jordi, tindrà lloc a Twitter @BarcelonaLGTBI. En aquesta xarxa social es compartiran les recomanacions literàries que el Centre LGTBI ha encarregat a diferents activistes i creadores, com Sebastià Portell o Pol Galofre.
C ) Aquest proper dijous, 23 d’abril, a les 16 hORES, tindrà lloc una ‘macrocantada’ virtual amb ‘The Sing Sang Sung’ per commemorar la diada de Sant Jordi en ple confinament, tot fent una crida a la solidaritat a ritme del tema ‘Compta amb mi de Txarango’ i sota el lema #CantaAmbMi. Podeu participar des del compte d’Instagram @thesingsangsung.
D ) Sant Jordi a casa és un compte que podem trobar a Twitter @SantJordiaCasa i Instagram @SantJordiaCasa i ara ens anima a preparar una parada de Sant Jordi a un raconet de casa nostra. Pat Vila és la impulsora d’aquesta iniciativa que ha nascut en ple coronavirus i mostra el lloc de treball d’escriptors. Així, podem conèixer on escriu Anna Manso, Juan Vico, Ignasi Aragay, Miquel Molina, Alba Fernández Pous, Màrius Serra i molts d’altres.
E ) La Fundació Catalunya La Pedrera vol retre homenatge als Sant Jordi i Santa Jordina, herois i heroïnes quotidians, que vetllen per tots en aquesta pandèmia. Per això, volen conèixer a través d’Instagram qui és el Sant Jordi o Santa Jordina especial de cadascú: sigui personal sanitari o qui estigui fent el nostre confinament més lleuger, com podria ser la parella, els fills o els pares. Per participar al repte cal penjar una foto o un vídeo a Instagram @lapedrera_barcelona parlant de l’heroi o heroïna, amb l’etiqueta #HeroisxSantJordi. El període de participació és fins al 23 d’abril. La Pedrera obsequiarà a totes les persones que participin amb un codi equivalent a una entrada doble per visitar La Pedrera – Casa Milà quan acabi el confinament.
F ) La Viquipèdia en català ha impulsat un concurs que anima a crear articles sobre literatura catalana. La iniciativa és d’Amical Wikimedia, l’entitat de voluntaris que fomenta el coneixement lliure i la llengua catalana a través de la Viquipèdia, i té l’objectiu de celebrar un Sant Jordi digital que promogui la responsabilitat social atesa la situació de pandèmia pel coronavirus. El repte acabarà el 23 d’abril a la mitjanit i els participants que més articles hagin escrit podran rebre lots de llibres i formar part d’un sorteig d’una subscripció mensual a l’iQuiosc.