Visites al Refugi de La Lira. Dijous 18 a les 17:30 i les 18:30, dissabte 20 a les 10:30, 11:30 i 12:30, dimarts 23 a les 17:30 i les 18:30.

Vols visitar un refugi antiaeri ? A La Lira et donem l’oportunitat per fer-ho! La societat andreuenca fundada l’any 1870 alberga, sota les seves instal·lacions, un dels refugis de la Guerra Civil més destacats de Barcelona. El refugi antiaeri es va construir durant el conflicte amb l’objectiu de protegir les persones que es trobessin a l’entitat durant els bombardejos i ara obre les seves portes.

Preu General 2€ Preu persones associades a La Lira gratuït

> INSCRIPCIÓ al correu infolalira@gmail.com

Representació: El invernadero de las Rosas Muertas. 7 de novembre a les 17:00h a La Lira.

En el 1956, Minerva es tanca al seu apartament per a fugir del passat i evitar qualsevol contacte de l’exterior. Mesos després, Diego, un vell amic seu, es confina al costat d’ella. Tots dos hauran de conviure junts ocultant els seus foscos secrets. Durant el transcurs de l’obra anirem veient com, a poc a poc, aquests secrets surten a la llum mentre la relació entre tots dos personatges va canviant. L’hivernacle de les roses mortes és un thriller que ens mostra fins a on pot arribar la bogeria humana.

Preu General 3,50€ Preu persones associades 3,00€

Organitzat per ART-ES Medea

> INSCRIPCIÓ

Concert: Cor de Cambra ARSinNOVA. 14 de novembre a 18:00h

Presentació en format concert de cor de cambra: Vuit segles de música coral catalana dins del cicle “Cultura Popular als Ateneus”.

ENTRADES EXHAURIDES

En col·laboració amb Federació d’Ateneus de Catalunya

> INSCRIPCIÓ al correu infolalira@gmail.com

Nits de Folk: Casals i Casals. 19 de novembre a les 19:00h

El projecte Nits de Folk neix de la voluntat d’impulsar la música tradicional al nostre territori. Consisteix en concerts en petit format de música en directe i en acústic. Aquest any, arran de la pandèmia, podem gaudir d’aquestes artistes/grups de setembre a novembre (normalment són de febrer a maig). Tanquem el cicle amb la 4a Nit de Folk amb el concert de Casals i Casals, música folk en directe, en petit format, acústica i gratuïta per a tothom al Centre Municipal de Cultura Popular de Sant Andreu (carrer d’Arquímedes, 30).

> INSCRIPCIÓ

Exposició Fes-te teu Sant Andreu, La Festa al Carrer: del 13 al 26 de novembre.

Vols conèixer quins són els actes més emblemàtics de la Festa Major de Sant Andreu de Palomar? Del 13 al 26 de novembre de 2021, a SCE La Lira hi trobaràs “La Festa al Carrer” un fragment de l’exposició ” Fes-te teu Sant Andreu”, un itinerari per conèixer els diferents actes que componen la nostra Festa Major.

Bona Festa Major!!

> INSCRIPCIÓ al correu infolalira@gmail.com

Taller de plantes medicinals per a dones: 26 de novembre a les 19:00h

El Jardí Medicinal Amalur portarà un taller de remeis naturals i plantes medicinals enfocat directament a les necessitats de les dones. Ens ensenyaran com realitzar remeis naturals per la dismenorrea, síndrome premenstrual, l’amenorrea, la menstruació irregular o la menopausa.

APORTCIÓ: 10 €

> INSCRIPCIÓ al correu eljardimedicinal@gmail.com

Xerrada: Dona Gitana i Feminisme Romaní. 26 de novembre a les 18:30h

Del 9 de setembre al 17 de desembre, tindrà lloc a 14 ateneus de diversos municipis catalans el cicle AMEN SAM sobre la cultura i el poble Gitano. El programa de l’AMEN SAM (“Nosaltres Som”, en llengua romaní) inclou un seguit d’activitats tant diverses com concerts; tallers de percussió flamenca, de rumba catalana i de cuina; una exposició, cinefòrums i xerrades sobre Porrajmos (l’holocaust gitano); xerrades sobre la dona gitana i el feminisme romaní, i una exposició que tracta diversos aspectes del poble gitano, com la seva història, el seus símbols, l’idioma, l’art, la música l’educació, la discriminació i les persones gitanes conegudes.

Projecte organitzat per Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) i la col·laboració de la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya (FAGiC)

> INSCRIPCIÓ

Xerrada: La Violència masclista en diferents àmbits. 27 de novembre a les 11:00h

Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de les Violències Masclistes el col·lectiu Onada Feminista organitza la seva primera jornada per reflexionar sobre les violències en diferents àmbits, posant enguany  el focus en els mitjans de comunicació i la cultura, la violència a l’àmbit laboral i aquelles violències que pateixen les dones amb discapacitat.

Projecte organitzat Onada Feminista

> INSCRIPCIÓ