04 AL 28/04 | EXPOSICIÓ LA VIDA ÉS POESIA, LA POESIA ÉS VIDA

A càrrec de Josep Lluís Buils que ens porta una sèrie d’obres d’art pròpies que reflecteixen el títol d’aquesta exposició. La vida és poesia i la poesia és vida. Visitable del 4 al 28 d’abril.

Inauguració: 4 d’abril a les 19:00 hores.

Entrada lliure i gratuïta.

Lloc: espai vestíbul de l’entitat.

17/04 | 19:00 h | PRESENTACIÓ DEL LLIBRE ‘111 cançons que van inspirar Hergé’

Autor DAVID BAKER I FOIX (Barcelona, 1963)

Hergé, el pare de Tintín, era un gran aficionat a la música i al ball. I, evidentment, als seus còmics hi ha música, molta música.

Cada lector i lectora sap com sonen aquestes cançons al seu cap. De vegades, fins i tot hem hagut d’inventar melodies per a elles. A més, a les diverses traduccions dels àlbums, els traductors, han adaptat els temes musicals segons han cregut convenient, allunyant-se de l’original.

En aquest llibre podrem comprovar quines van ser les cançons escollides per Hergé i escoltar com sonaven per al dibuixant.

Perquè, a més, aquest és un llibre interactiu. Cadascuna de les cançons d’aquesta recopilació inclou un enllaç URL en forma de codi QR perquè el lector en pugui gaudir d’elles.

Activitat organitzada per 1001. Associació Catalana de Titninaires.

18/04 | 19:00 H | PRESENTACIÓ LLIBRE ‘EL CARTER”

Autor Jordi Vendrell (Barcelona, 1949)

De la mà de l’autor del llibre Jordi Vendrell presentarà l’obra en la qual la Guerra Civil marcarà la vida d’un nen en una societat rural atemorida pels esdeveniments. Després es podrà visitar el refugi antiaeri que hi ha a l’entitat ( amb donatiu). Necessari inscripció prèvia a infolalira@gmail.com

Necessari inscripció prèvia infolalira@gmail.com

Lloc: sala Sotacoberta (tercer pis)

19/04 | 17:00 h | CONTES PER PRIMAVERA. SANT JORDI.

Farem un contacontes relacionat amb aquesta activitat del cicle festiu. Explicarem la llegenda? Explicarem la història d’un personatge? No! Explicarem l’història del DRAC FOLKLÒRIC, un drac que no volia treure flames de la boca sinó que el seu somni era ballar moltes danses populars. Vine per conèixer-lo!

L’activitat és gratuïta, però és necessari inscripció a infolalira@gmail.com fins el 16/04

Activitat organitzada per La Lira i Can Galta.

20/04 | 12:00 h | PRESENTACIÓ LLIBRE ‘MANTELLINA DE LLANA’

Autor Alejandra Orrit i Vives

La Lali és una dona adulta que acaba de perdre l’Àvia. En sentir-se òrfena no troba millor manera de passar el dol que recuperar el passat de la seva iaia i endinsar-s’hi. Vol esbrinar el camí del seu misteriós exili durant la Guerra Civil, a Bèlgica, quan era una nena.

Amb la participació de Pau Vinyes, editor i autor del pròleg, Josep Puy Juanico, historiador, i Alejandra Orrit, autora.

Lloc: sala Sotacoberta (tercera planta).

Activitat organitzada per Editorial Llop Roig

25/04 | 18:30 h | PRESENTACIÓ LLIBRE ‘TINTIN ERA CATALÀ’

Autor Joan Manuel Soldevilla Albertí

L’any 1964 es va publicar Les joies de la Castafiore, el primer Tintín traduït al català en una magnífica versió de Joaquim Ventalló. Des de llavors, la passió tintinaire a casa nostra ha estat molt intensa i els lligams culturals i emocionals del país amb l’obra d’Hergé han estat d’una enorme solidesa. Tintín era català (o això em pensava jo) és un recorregut per aquesta singular connexió que intenta mostrar i esbrinar com l’intrèpid reporter no només ha arrelat en la consciència de milions de lectors sinó com també estableix curioses connexions amb personatges de la cultura catalana tan diversos com Salvador Dalí, Josep Pla, Pau Riba, Joan Miró o Josep Maria de Sagarra. Tot plegat, amb l’estil amè, rigorós i lleugerament sorneguer que caracteritzen els assajos de Joan Manuel Soldevilla quan s’apropa al món de Tintín.

Activitat lliure i gratuïta.

Lloc: sala Sotacoberta (tercera planta).

Activitat organitzada per 1001. Associació Catalana de Tintinaires

26/04 | 19 h | NITS DE FOLK. FOLK A MITGES

Les Nits de Folk són concerts en petit format i en acústic durant el primer semestre de l’any al teatre de l’entitat i formen part del nostre projecte de música popular i tradicional que té com a objectiu promoure la música tradicional en viu i de qualitat a Sant Andreu.

El tercer concert serà el 26 de maig a les 19:00 h a càrrec de Folk a Mitges.

Taquilla inversa. Es permeten consumicions del bar a la sala. Inscripció al concert a https://bit.ly/49dWuZP

Activitat organitzada per La Lira, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, Diputació de Barcelona i Generalitat de Catalunya.

28/04 | 18 h | VISITA TEATRALITZADA AMB TEXTOS DE SAGARRA.

El vespre de l’11 de gener de 1938, una bomba llançada per l’aviació feixista, aliada dels franquistes, va provocar la massacre més gran de la Guerra Civil a Sant Andreu. Moriren 10 persones. Va ser un dels diversos bombardeigs que va patir Sant Andreu de Palomar. Fins aquí el fet històric.

La nostra recreació, que bé podria ser veritat: un grup d’andreuencs s’amunteguen, per protegir-se, en el petit refugi de la Lira. Hi han baixat quatre coses per menjar i beure. Un d’ells, previsor, ha portat un llibre. Per passar l’estona i fer-se passar la por, pensa. És una selecció de poemes de Josep Maria de Sagarra. Un altre ha portat una guitarra. A Sant Andreu sempre ha agradat molt la poesia i la música. I dins d’aquell forat estret, humit i fosc, mentre senten esclatar les bombes per damunt dels seus caps, es produeix la màgia.

Inscripcions a 644 678 189. Taquilla inversa.

Activitat organitzada per Somni’ts – teatre solidari