02/03 i 03/03 | REPRESENTACIÓ TEATRE “3 FÍSICS”

Què fan tres famosos físics tancats en un sanatori mental? Són bojos o s’ho fan? Recordeu la guerra freda? Va ser realment una guerra? Va ser freda, tèbia o calenta? S’ha acabat o encara continua? Qui detenta el poder efectiu mundial? Els grans estats? La banca? La màfia? Els grup de pressió ocults?
Moltes preguntes i poques respostes. Sortireu de veure els nostres “3 físics” potser amb alguna resposta. Però també, de ben segur, amb moltes preguntes més.

02/03 representació a les 20:30 h. 03/03 representació a les 12 i a les 18 h

Preu entrada: 10,00 €. Reserva al 644 678 189

Activitat organitzada per Somni’ts – teatre solidari

07/03 | 19:30 h | XERRADA “DONES A LES ONES” AMB ELVIRA ALTÉS 

Xerrada “Dones a les Ones”, a càrrec d’Elvira Altés,  professora de periodisme de la Universitat Autònoma, Investigadora de Comunicació i Gènere i responsable del projecte multimèdia Dones a les ones.

Cent anys després de la primera emissió radiofònica, la SCE La Lira i les associacions Minerva Dones Creadores de Gràcia i Esbarjo i Cultura s’uneixen per fer un repàs de la història de la ràdio a Catalunya posant en relleu la contribució de les dones a la ràdio. Parlarem de locutores i periodistes, de programes que s’adreçaven a l’audiència femenina, també dels diferents moments polítics i de com van influir en la professió de les radiofonistes duran aquests cent anys que existeix la ràdio a casa nostra. 

Prèviament, a les 19 h, inaugurarem l’exposició “Veus de Dones”. 

L’activitat és gratuïta, però és necessari inscripció a https://forms.gle/QGXJMBiVfNNSoM3e7

Activitat organitzada per La Lira,  Associació de dones creadores de Gràcia Minerva, Esbarjo i Cultura.

Activitat pel #8M. Dia Internacional de les Dones.

07/03 | 19:00 H | INAUGURACIÓ EXPOSICIÓ “VEUS DE DONES”

Cent anys després de la primera emissió radiofònica de “la veu” de la dona, l’Associació Minerva, La Lira i Elvira Altés s’uneixen per fer un homenatge a les
dones pioneres que han estat oblidades, sobretot, després de la Guerra Civil, amb l’objectiu de visibilitzar el seu paper i la contribució de les dones a la història de la ràdio i, per tant, a la cultura i la societat. Pretenen que no caigui en l’oblit la gran tasca que van fer i fan a la ràdio i escoltar les seves veus.

Horaris visita: Dimarts a divendres de 11 a 20 h ; Dissabte de 12 a 19 h

L’exposició és gratuïta, però és necessari inscripció a https://forms.gle/QGXJMBiVfNNSoM3e7

Activitat organitzada per La Lira, Minerva, associació de dones creadores de Gràcia, Esbarjo i Cultura.

Activitat pel #8M. Dia Internacional de les Dones.

14/03 | 18:30 h | FORMACIÓ. QUINES ASSEGURANCES NECESSITEU PER REALITZAR ACTIVITATS?

En aquesta formació donarem a conèixer la normativa, obligacions i responsabilitats en matèria d’assegurances. A partir dels continguts que es treballaran, s’oferirà orientació sobre quina assegurança s’adapta millor a les necessitats de l’entitat, depenent de les activitats i serveis que realitza.

Activitat gratuïta. Inscripcions a https://tjussana.cat/accio-formativa/associacions-quines-assegurances-necessiteu-per-realitzar-activitats/ Inscripcions fins a:  11/03/2024

Activitat organitzada per Torre Jussana en col·laboració amb SCE La Lira i a càrrec de Arç Cooperativa.

Formació del servei gratuït de suport a les entitats FEMXARXA!

22/03 | 18 h | TALLER DE PLANTES AUTÒCTONES

Què són i quines són? Quines són les més beneficioses pel nostre hort, i les més resistents i les més senzilles de mantenir? Totes aquestes preguntes en les respondrà Antonio Scotti de l’Associació Cambium – Permacultura en Formación.

Activitat gratuïta. Inscripcions a infolalira@gmail.com

Activitat organitzada per La Lira, i l’Aula Ambiental de Sant Andreu – Xarxa d’horts.

22/03 | 19 h | NITS DE FOLK. EVA FORT

Les Nits de Folk són concerts en petit format i en acústic durant el primer semestre de l’any al teatre de l’entitat i formen part del nostre projecte de música popular i tradicional que té com a objectiu promoure la música tradicional en viu i de qualitat a Sant Andreu.

El segon concert serà el 22 de març a les 19:00 h a càrrec deEva Fort

Taquilla inversa. Es permeten consumicions del bar a la sala. Inscripció al concert a https://forms.gle/aAhZ4ZGD4cedZjUr8

Activitat organitzada per La Lira, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, Diputació de Barcelona i Generalitat de Catalunya.

23/03 | 17 h | CONCERT CANT CORAL

Enguany es commemora el bicentenari del naixement del músic, poeta i periodista barceloní Josep Anselm Clavé. Per això des de la SCE La Lira organitza uns actes per la seva celebració.

El primer serà tindrà lloc el dissabte, 23 de març a les 17 h a la Parròquia de Sant Pacià. Una trobada de corals a Sant Andreu de Palomar. Hi participen l’Orfeó La Lira, l’Eco de Catalunya, Coral Nou Barris i Preludi d’Amics de la Unesco.

Entrada lliure i gratuïta.

Activitat organitzada per Orfeó La Lira, SCE LA Lira i amb la col·laboració del Centre d’Estudis Ignasi Iglésias.

#BicentenariClavé2024