De part del departament de Salut ens han fet arribar una guia sobre “Recomanacions de gestió psicològica durant quarentenes per malalties infeccioses” que ha elaborat el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, membre de la Taula de salut mental de Barcelona. Us recomanem que li feu un cop d’ull ja que són uns consells que pretenen evitar que les emocions negatives es converteixin en un problema viral afegit.​

Aquí us deixem el pdf sencer: Recomanacions de gestió psicològica durant quarentenes per malalties infeccioses

També us comuniquem que a partir del dilluns 16 de març els Centres de Serveis Socials (CSS) s’han centrat en l’atenció a les urgències socials. Per tal de garantir l’atenció d’urgència a la ciutadania, s’estableix 1 CSS de guàrdia per Districte (Sarrià-Sant Gervasi i Les Corts, s’agrupen).

Per tant, la ciutat comptarà amb 9 CSS de guàrdia que només faran atenció a les urgències.

Horari:

-Atenció als usuaris/àries: de 9 a 14:30h.

Tots els/les professionals tècnics, amb independències del seu perfil, faran atenció d’urgències durant la durada del dispositiu.

CENTRES DE SERVEIS SOCIALS DE GUÀRDIA
Ciutat VellaCSS Raval Sud
EixampleCSS Antiga Esquerra Eixample
Sants-MontjuïcCSS Cotxeres de Sants
Les Corts

Sarrià-Sant Gervasi

CSS Les Corts
GràciaCSS Camp d’en Grassot
Horta-GuinardóCSS Horta
Nou BarrisCSS Porta-Vilapiscina-Torrellobeta
Sant AndreuCSS Sant Andreu
Sant MartíCSS Clot-Camp de l’Arpa

Us recordem que el CUESB resta obert les 24h dels 365 dies de l’any. Carrer Llacuna, 25. Centraleta 900 70 30 30. Informació: 900 81 40 50

Des del Departament de Promoció a les Persones Grans s’està donant resposta directament a usuaris de servei Vincles. Però en línies generals, l’atenció a les necessitats grans han de ser cobertes pels serveis socials.